Klanten samenvoegen

Om klanten samen te voegen ga je naar Administratie - Klanten - Klanten samenvoegen.

ScreenShot_2020-11-02_kl._20.59.13.png

Hier is het mogelijk om naar een specifieke klant te zoeken om duplicaten voor die specifieke klant te verwijderen, of om duplicaten in het klantenregister door te nemen op basis van naam, e-mail, mobiel of telefoon.

Zoek naar klanten

mceclip0.png

Via Zoek kun je een klant zoeken op naam, e-mail, mobiel, adres, etc. Links selecteer je welk account de Master wordt en welke accounts er samengevoegd moeten worden. Klik op Voeg samen om de geselecteerde accounts samen te voegen (alle bestellingen van de geselecteerde klanten komen terecht op de Master) of klik op Bewerken en samenvoegen. Alle bestellingen in de geselecteerde accounts worden dan ook één, maar je krijgt de mogelijkheid om eerst de klantinformatie aan te passen.

Ook is het mogelijk om klanten niet meer in deze lijst voor te laten komen. Je zet deze dan op disallow merge en vervolgens zullen deze klanten niet meer voorkomen als de gerichte zoekfunctie of de voorgeselecteerde zoekfunctie (naam, e-mail, mobiel of telefoon) gebruikt wordt. Deze functie is handig als je bepaalde klanten nooit wil samenvoegen maar deze ook niet meer elke keer wil overslaan als je de voorgeselecteerde zoekfuncties gebruikt.

Let op!

Bij het samenvoegen worden klantlabels en de webgebruiker altijd naar de master verplaatst. 

Wanneer er bij de master een leeg vakje is wat wel ingevuld is bij het andere account dan voegt Tixly dat niet samen. Je kunt wel kiezen voor bewerken en samenvoegen en dan de informatie in de master zetten en dan pas samenvoegen. De toestemmingen worden wel automatisch overgenomen.

Voorgedefinieerde velden

ScreenShot_2020-11-02_kl._21.10.35.png

Bij het kiezen van één van de voorgedefinieerde velden in het overzicht, zal het systeem alle duplicaten weergeven op basis van het gekozen veld. Het account met het laagste klant-ID zal automatisch als Master worden geselecteerd. Je hebt nu 3 keuzes: Overslaan, Bewerken en samenvoegen of Voeg samen. Als je Overslaan kiest, zal er geen samenvoeging plaatsvinden en ga je door naar het volgende duplicaat dat in het klantenregister is gevonden.