Hoe voeg ik een externe gebruiker toe?

Sommige organisaties willen de verkoop van evenementen delen met elkaar of promotors toegang geven tot het systeem. Dit kan op de volgende manier ingesteld worden in het evenement (administratie - data - evenement).

Tabblad Toegangrechten: Als Lokale gebruikers + specifieke gebruikers geselecteerd is, kunnen de specifieke gebruikers die toegang krijgen hier toegevoegd worden aan de hand van hun e-mailadres.

Bestaat de gebruiker al in Tixly, dan kan het toegevoegd worden bij externe gebruiker.

Al bestaande gebruiker

Soms wil je een gebruiker (bijvoorbeeld promoter) toevoegen en dan krijg je een melding dat de gebruiker al bestaat in het systeem (al toegevoegd door een ander theater).

Als iemand al in het systeem staat en dus bekend is dan kun je deze inderdaad niet toevoegen via de reguliere manier.

Maar je kunt het wel op een andere manier oplossen door bij de evenementen waartoe deze persoon toegang heeft op de tab toegangsrechten deze persoon toe te voegen bij externe gebruikers.

Je kunt het volledige e-mail adres ingeven en dan de externe gebruiker toevoegen. De gebruiker kan dan inloggen met het account van het theater waar het account voor is aangemaakt en ziet vervolgens alle evenementen waartoe de gebruiker toegang heeft. Dus ook de evenementen van andere theaters.